Korenmiddag

Naam Korenmiddag
Wanneer: Woensdag 27 september 2017, 13:30
Locatie: Jaarbeurs, Amysoft Paviljoen
Entree: Gratis

“Dames en heren, wij presenteren, koor De Briljantjes, aangenaam”.

Dit is de eerste zin van het intro lied dat het koor De Briljantjes uit Nieuw Roden zingt om zich voor te stellen aan hun publiek. 20 mannen en vrouwen die allemaal het zingen erg leuk vinden en al ruim 13 jaar zo´n 25 optredens per jaar geven in verzorgingstehuizen, op braderieën en andere feesten. De Briljantjes noemen zichzelf een gezelligheidskoor. Ze zingen vele bekende, vooral Nederlandse liedjes met af en toe een Engels of Duits liedje. Liedjes van vroeger en liedjes van nu. Wat voor het koor het belangrijkste is, dat ze het publiek de gezelligheid en plezier willen geven, zoals ze dat zelf ook beleven. De Briljantjes zijn dan ook heel blij dat ze dit jaar weer van de partij zijn op de senioren middag in de jaarbeurs tijdens de Rodermarkt week en hebben daarvoor weer een speciaal, feestelijk programma in petto.
Briljantjes uit Nieuw-Roden nieuw tabblad

De Paiser Hopsingers is een gemengd koor uit Peize en staat onder muzikale leiding van Mark Pepping. Het koor wordt begeleid door een combo bestaande uit 5 accordeonisten, 1 gitarist, 1 bassist en 1 duivelsviolist. Het koor bestaat inmiddels 16 jaar en heeft 3 keer een lustrum uitbundig gevierd met medewerking van bekende artiesten. Zo werd er tijdens het 5 jarig jubileum opgetreden met Wia Buze, tijdens het 10 jarig jubileum met ex Roner Tony Neef en tijdens het 15 jarig jubileum met Imca Marina. Jaarlijks treedt het koor regelmatig op tijdens feesten en evenementen, zowel binnen als buiten de gemeente Noordenveld. Al vele jaren zingen wij met veel plezier tijdens de ouderenmiddag in de Jaarbeurs van het Noorden. Wij vinden het leuk dat we ook dit jaar weer een bijdrage mogen leveren aan deze geweldige middag voor “onze ouderen”. De repetities hiervoor zijn al in volle gang. Het repertoire is zeer gevarieerd. Evergreens, shanty’s, smartlappen en actuele nummers. Gezellige meezingers maar ook gevoelige luisterliedjes.
Wij hopen u allen te zien!
Paiserhopsingers uit Peize nieuw tabblad

Het “Eelder Bloemenkoor” is in 2007 van start gegaan, en bestaat uit een enthousiaste groep mannen en vrouwen onder artistieke leiding van Mark Pepping. Wat 10 jaar geleden begon als gezellig zingen is uitgegroeid tot zingen met ambitie. Door de steeds betere kwaliteit en de enthousiaste uitstraling heeft het koor een groeiende schare fans. En niet alleen uit Eelde! Het koor heeft vele succesvolle optredens en concerten op haar naam staan. Een hoogtepunt was in 2014 de theatervoorstelling in een uitverkochte Nieuwe Kolk met medewerking van Tony Neef. Op zaterdagavond 18 maart en zondagmiddag 19 maart 2017 wordt in het kader van het 10-jarig jubileum een muzikale theatervoorstelling “Keep on s(w)inging” gegeven in theater “de Nieuwe Kolk” in Assen. Speciale medewerking wordt hierbij verleend door Karin Bloemen.
Eelderbloemenkoor uit Eelde nieuw tabblad

Stemming’s en amusementskoor Variant is een gemengd koor dat is opgericht in het jaar 2005. Ons prioriteit gaat uit naar een goed product,met veel gezelligheid op z’n tijd! Het koor wordt begeleid door onze huisband,die hun sporen elders al dik hebben verdiend.
Bandleden:
Dirk Brouwer:Pedal Steel,Solo gitaar,zang.
Herman Manning: Basgitaar.
Hans Doeve: Keyboard.
Luitjen Jager: Drums.
Engeltje Klok: Accordeon,zang, en heeft tevens de algehele leiding.

We geven zo’n 25 á 30 concerten per jaar. Het repertoire is heel gevarieerd,met grote verscheidenheid aan nummers,van Evergreens,tot actuele,gezellige meezingers,en het gevoelige luister lied! Wij hebben een avondvullend programma,en zijn in het bezit van eigen apparatuur en geluidsman. Het koor is opgericht in Stadskanaal,maar mede onze leden her en der vandaan komen,hebben we een regionale uitstraling gekregen.
Wij repeteren op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in het buurthuis De Stobbe Akkerweg 2 te Musselkanaal.
De sfeer is open, en toegankelijk voor iedereen, mits hij of zij kan zingen!
Wij treden op in Zorg en wooncentra,en op Braderieën,feesten en partijen,markten,evenementen enz… En passen altijd ons repertoire aan gelang onze doelgroep.
Variant uit Stadskanaal nieuw tabbladBriljantjes Peizerhopsingers Eelder Bloemenkoor Koor Variant